Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR
Forrás: (x)

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat minden évben díjazza a hazai kiemelkedő tevékenységet folytató munkáltatókat. A díj elnyeréséhez egy szakmailag megalapozott, objektív szempontrendszer alapján minősítik a vállalatok felelős foglalkoztatói tevékenységeit, HR stratégiáját.

A vállalati társadalmi felelősség (CSR) gyakorlatában, a vállalatok önkéntesen szociális és környezeti szempontokat érvényesítenek üzleti tevékenységükben és a partnereikkel fenntartott kapcsolatokban.

A felelős foglalkoztatás kiemelt jelentőségű a szervezetek életében, hiszen támogatja a vállalkozásokat a munkaerőpiaci alkalmazkodó- és versenyképességük növekedésében, a fenntartható fejlődésben és a társadalmilag is felelős munkáltatói magatartásban.

A Jánosik és Társai Kft. szinte megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít társadalmi szerepvállalására. Folyamatos támogatást nyújtanak az általános iskolák, különböző egyesületek, egészségügyi intézmények, iskolai és sportalapítványok számára.

A vállalat 2023-ban tovább erősítette társadalmi felelősségvállalási stratégiáját, amelynek alapja a fenntartható fejlődés, környezetvédelem és a kiemelkedő sport, művészeti vagy tanulói teljesítmény.

Munkájuk során például kiemelt szempont a környezetvédelem, környezetbarát eszközök és szerek használata. A szociális törődést dolgozóikról, folyamatos továbbképzést is elsőrendű feladatnak tartják. Külön programmal gondoskodnak az energia költségek mérsékléséről és az üvegház hatású gázok, hulladékok mennyiségének csökkentéséről.

Fontos szempontnak tartják, hogy a helyi értékeket támogassák. A DVTK-t, mint a legnagyobb régiós multisport klubot minden szempontból alkalmasnak vélik, hogy segítsék. Együttműködésük több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A cég korábban speciális szaktudást igénylő takarítási feladatokat látott el a stadion területén, valamint TAO támogatással is rendszeresen segíti a klub zökkenőmentes működését. Ösztöndíj programjukkal - lehetőségeikhez mérten - támogatják a helyi fiatalokat, és művészeket is.

Bizonyos, hogy a felelős foglalkoztató vállalkozások piaci előnyre tesznek szert a versenytársaikkal szemben - mondotta Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 10. 09:50, péntek | PR

A változékony időjárás sok autósnak okoz fejtörést

Az április meglehetősen szeszélyes volt, nyári meleget éppúgy lehetett tapasztalni, mint erőteljes lehűlést. Ez pedig sok autósnak okoz gondot, hiszen nem tudják, mire is készítsék fel járművüket.

2024. Május 08. 00:00, szerda | PR

A 2024. áprilisi teljes napfogyatkozás

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.